Školák Trump spí při projevu svého jmenovce Donalda Trumpa, amerického prezidenta

Školák Trump spí při projevu svého jmenovce Donalda Trumpa, amerického prezidenta Zdroj: Twitter

Usnul, když mluvil Donald Trump: Jak se školák Joshua Trump stal hvězdou Twitteru

Jedenáctiletý Joshua Trump, kterého jeho jmenovec prezident Donald Trump pozval jako hosta do Kongresu USA na své poselství o stavu unie, se stal miláčkem sociálních sítí. Během 82 minut dlouhého prezidentova projevu, který byl za posledních padesát let třetí nejdelší, totiž usnul. Šesťáka Trumpa šéf Bílého domu pozval, protože chlapec se kvůli svému příjmení stal terčem šikany. Školákova matka Megan Trumpová uvedla, že syna dokonce odhlásili ze školy a vyučovali rok doma, neboť Joshua kvůli ústrkům ztratil chuť do života.

Šikanou Joshua podle matky trpěl i ve školním autobuse, kde si ho skupinka spolužáků neustále dobírala. Rodiče ho proto přihlásili na jinou školní linku, ale jeho jméno se provalilo hned během první jízdy. Joshua novinářům řekl, že své příjmení kvůli šikaně vůbec nemá rád. Rodina dokonce uvažovala, že chlapcovi příjmení změní. Britský deník The Daily Telegraph poznamenal, že škola vyzvala učitele, aby hocha neoslovovali příjmením, a také potrestala pět žáků, kteří malého Trumpa nejvíce pronásledovali. Ti se za své chování omluvili.

A pak že je Trump na Twitteru neoblíbený

Bílý dům se kvůli hochově osudu rozhodl školáka pozvat na prezidentovo poselství, během kterého Joshua seděl ob jedno místo vedle první dámy Melanie Trumpové. Před Kongres prezident předstoupil v úterý ve 21:00 místního času (středa tři hodiny ráno našeho času) a hovořil skoro půldruhé hodiny. Proto podle uživatelů Twitteru bylo pochopitelné, že Joshuu dostihla únava a usnul. Získal si tak početné zástupy fanoušků.

Řada příspěvků na Twitteru uvádí, že Joshuův přístup k projevu je přesně takový, jaký zaujala většina lidí. Očividní kritici současného republikánského prezidenta pak v tweetech konstatovali, že Joshua je jejich nejoblíbenější Trump.