Pohřešovaná Valerie Kvasničková

Pohřešovaná Valerie Kvasničková Zdroj: ČTK

Policie pátrá po šestileté dívce. Naposledy ji viděli loni na Žižkově

Pražská policie pátrá po šestileté Valerii Kvasničkové. Pohřešovaná je od poloviny letošního srpna. Naposledy byla spatřena loni v říjnu na Žižkově, kde bydlela. Policie nevylučuje, že se dívka stala obětí trestného činu. V tiskové zprávě to v úterý uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Dívka byla svěřena soudem do poručnické péče své babičce spolu s dalšími třemi sourozenci. Šedesátiletá poručnice u výslechu nedokázala vysvětlit, kde se hledaná dívka nachází. V případu se stala hlavní podezřelou. Kriminalisté zahájili trestní stíhání poručnice kvůli opuštění dítěte nebo svěřené osoby a zanedbání povinné výživy. Zároveň podali podnět na vzetí do vazby, což soud neakceptoval.

Policie se začala případem zabývat na základě poznatku rodinného příslušníka zmizelé dívky, který ji několik měsíců neviděl. Kriminalisté prověřili kromě poručnice i příbuzné dívky, sociálně právní ochranu dítěte, zdravotnická zařízení a další místa. "Dívka byla s jistotou naposledy viděna v říjnu 2017 ve Viklefově ulici na Žižkově, kde bydlela. Od té doby byla možná viděna někdy okolo Vánoc toho samého roku, ale to nebylo s jistotou potvrzeno," uvedl Daněk.

Dívka je vysoká asi 120 centimetrů, hubená, má černohnědé vlasy a hnědé oči. V levém obočí má jizvu. Fotografii, kterou policie zveřejnila, je stará dva roky. Pokud mají lidé o dívce jakékoli informace, mají kontaktovat linku 158.