Prostitutka

Prostitutka Zdroj: profimedia.cz

Mexické město Guadalajara povolilo sex na veřejnosti

Jedno z nejznámějších mexických měst, Guadalajara, má kolem 1,5 milionů obyvatel. Všichni tito lidé nyní můžou mít sex na veřejnosti, aniž by jim hrozil nějaký postih - pokud tedy aktivitu někdo nenahlásí. Ale i tehdy se bude podle nových pravidel jednat pouze o přestupek.

Změnu prosadila radnice minulý týden a vydala k tomu prohlášení: „Pohlavní styk nebo exhibicionismus na veřejnosti, parkovištích, vozidlech nebo soukromých prostorách, na které je vidět zvenčí, nyní bude považován za přestupek, pokud bude akt nahlášen policii.“ Informoval o tom britský list The Independent.

Změnu zákona navrhl místní politik Guadalupe Morfin Otero, který se k tomuto kroku rozhodl poté, co byl informován o průzkumu mezi místními vysokoškolskými studenty, ve kterém studenti nahlásili, že 90 procent z nich bylo vydíráno policisty za obnažování a sexuální styk na veřejnosti.

A důvod velmi zvláštního rozhodnutí v této převážně katolické zemi? Podle mexického listu El Universal radnice doufá, že změna uvolní policii ruce, aby se mohla zabývat vážnějšími zločiny.