S podvodníky aktuálně bojuje také slovenský Aquapark Tatralandia či německý Heide Park Resort.

S podvodníky aktuálně bojuje také slovenský Aquapark Tatralandia či německý Heide Park Resort. Zdroj: archiv

Aquapalace Praha se stal terčem podvodníků

Zábavní komplex Aquapalace Praha v Čestlicích se stal obětí klamavé reklamy, která nabízí vstupenky až 500 rodinám zdarma. Lživá zpráva je šířena pomocí aplikace WhatsApp a objevuje se také na falešně vytvořených webových stránkách. Podobný spam se nešíří pouze Českem. S podvodníky aktuálně bojuje také slovenský Aquapark Tatralandia či německý Heide Park Resort.

O volných vstupenkách podvodníci informují přes mobilní aplikaci. Následně odkazují uživatele na uměle vytvořenou webovou stránku, kde mají zodpovědětněkolik jednoduchých otázek a soutěžní výzvu odeslat dalším 20 známým prostřednictvím aplikace WhatsApp. Cílem podvodníků je vylákat z lidí nejen osobní údaje, ale především údaje o platební kartě, z nichž následně mohou být odcizeny peníze.

“Celá událost, která je dílem podvodníků, nás velmi mrzí. Klienty o situaci nepřetržitě informujeme na sociálních sítích i na našich webových stránkách, kde naleznou jasný návod, jak postupovat, pakliže obdrží škodlivý obsah do svého zařízení. Dále jsme podali podnět orgánům činným v trestním řízení, aby zahájily šetření této záležitosti,” popisuje situaci komerční ředitel Aquapalace Praha Tomáš Dufek a apeluje především na ty, kteří již zadali údaje o své platební kartě, aby neprodleně kontaktovali banku a zablokovali svůj účet.

Jak postupovat, pakliže obdržíte nebezpečnou zprávu do svého zařízení: 

· Neklikat na odkaz

· Nesdílet a nerozesílat

· Neuvádět žádné osobní údaje

· Neposkytovat číslo platební karty, mohly by být odcizeny peníze