Rodiče intoxikovali marihuanou 10 měsíční dítě

Rodiče intoxikovali marihuanou 10 měsíční dítě Zdroj: flickr

Pařížané vážně intoxikovali svou desetiměsíční dceru marihuanou

Rodiče ve Francii vystavovali desetiměsíční dceru a její dva starší bratry drogám. Holčička musela být kvůli zdravotním potížím hospitalizována. Lékaři přišli na to, že příčinou je intoxikace marihuanou.

Lékaři nemocnice Trousseau upozornili policii na případ potom, co před několika týdny převzali do péče desetiměsíční holčičku. Brzy rozpoznali, že její vážné obtíže způsobila intoxikace několika druhy omamných látek, zejména marihuanou. Její stav se zlepšil, vyšetření ale ukázala, že s drogami přišli do kontaktu i její dva starší bratři.

Rodiče tří dětí jsou od 18. dubna ve vazbě. Po prohlídce jejich hotelového pokoje policie našla hašiš. Žena a muž ve věku 32 a 40 let se přiznali, že pravidelně užívají několik druhů drog, ale nevysvětlili, jak došlo k otravě jejich malé dcery. Podle analýzy přišli i její bratři (dva a čtyři roky) do kontaktu s různými drogami, hlavně s marihuanou, extází a kokainem.

Pár utrácel za drogy nemalé peníze, proto se rodina potýkala s velkými finančními potížemi a byla ubytovaná v sociálním domě. Poprvé promluvil u pařížského soudu 20. dubna,  proces bude nadále pokračovat. Soud bude případ řešit jako užívání drog, záměrné vystavování dětí nebezpečí a porušování základních rodičovských povinností.