Pošťák v Itálii nahromadil 400 kilogramů pošty

Pošťák v Itálii nahromadil 400 kilogramů pošty Zdroj: Italská policie

Pošťák nedoručil 400 kilo dopisů, protože dostával málo peněz. Kuriózní případ hýbe Itálií

Muž dal minulý rok výpověď z italské pošty, pro kterou pracoval na pobočce v Turíně. Jeho odůvodnění znělo: dostával jsem málo peněz. To je pochopitelně legitimní důvod. Už méně pochopitelné však je, že se muž rozhodl ve své práci nedoručit na 400 kilogramů dopisů, které mu při práci prošly pod rukama. Takto si liknavý pošťák počínal tři roky.

V severní části Turína, v bytě, kde žije bývalý poštovní úředník, objevila italská policie 400 kilogramů nedoručené pošty. Třiatřicetiletý poštovní úředník, jehož jméno policie nezveřejnila, nyní čelí několika obviněním.

Policie jeho „skrýš“, kde končily nedoručené dopisy, objevila náhodou, při běžné silniční kontrole. Muže zastavili policisté koncem minulého roku a vyžádali si od něj doklady. Pak si ale všimli většího množství dopisů, které ležely na zadním sedadle. Jednalo se celkem o 70 nedoručených dopisů a také 20 centimetrů dlouhý nůž. To jim bylo podezřelé, a proto si vyžádali povolení k domovní prohlídce, kde objevili mužovu skládku dopisů.

Pošta doručená po šesti letech

Ve sklepě domu, který muž obýval, našli policisté 40 papírových krabic, v nichž byly dopisy schovávány. Jednalo se o všemožné listiny – o osobní dopisy, o účty, výzvy i soudní obsílky. „Neplatili mi dost,“ řekl prostě muž ve výpovědi pro italskou policii. Muž si takto počínal už šest let, uvedl dále do protokolu. Hrozí mu nyní až jednoleté vězení.

Není to první případ pošťáka, který se rozhodl nevykonávat svou práci. V roce 2010 odhalili policisté půltunovou skládku 56letého pošťáka z Vincenzy, který ze stejného důvodu na doručování dopisů jednoduše kašlal. Další takový případ se odehrál v roce 2013 na Sardinii.

Italská pošta slíbila, že poštu, kterou u nepoctivého pošťáka objevila, doručí i po šesti letech. Je ale otázka, jaký to má smysl u písemností, jako jsou telefonní účty či předvolání.