Lev se pomstil pytlákovi

Lev se pomstil pytlákovi Zdroj: Ota Bartovský / MAFRA / Profimedia

Muže podezřelého z pytláctví v Jižní Africe zaživa sežrali lvi. Zbyla po něm jen hlava

Muž podezřelý z pytláctví byl v pátek roztrhán a sežrán lvy v Krugerově národním parku v Jihoafrické republice. Informovala o tom v pondělí místní policie, která řekla, že pozůstatky těla byly nalezeny v buši. Počet pytláků se přitom v parku v posledních letech podstatně zvýšil.

„Zdá se, že oběť pytlačila na safari, když ho napadli a zabili lvi. Sežrali celé jeho tělo, zbyla z něj jenom hlava a pár ostatků,“ řekl agentuře AFP nadporučík místní policie Moatshe Ngoepe.

Vedle těla se našla nabitá lovecká puška. Policie zatím nezná identitu muže, zato má velké problémy s rozšířeným pytláctvím.

Ve stejné oblasti, kde byly nalezeny zbytky těla, bylo minulý rok nalezeno několik lvů mrtvých. Část byla otrávena, a dokonce měli usekané hlavy a tlapy.

Lvi v medicíně

Části těl lvů jsou používané v tradiční asijské medicíně, kde je jejich využití velmi různorodé – od pomoci s nespavostí přes tlumení bolesti až po snížení horečky.

Lev bohužel v tomto případě částečně nahrazuje tygra, který byl především kvůli zákazníkům v Asii již téměř vyhuben. Dalším ohroženým druhem jsou nosorožci, jejichž roh má v asijských státech také mnoho využití.