Vášnivý lovec Pero Jelenic

Vášnivý lovec Pero Jelenic Zdroj: Facebook

Bizarní nehoda v Jižní Africe: Lovec lvů byl zastřelen dříve, než stačil zamířit

Pero Jelenic (75) měl doma trofeje takřka všech zvířat, která se dají ulovit. Ve sbírce mu chyběl jen lev. Vydal se proto společně s přáteli do Jižní Afriky, aby si splnil tento kontroverzní sen. Chorvatskému lovci se na krátkou chvíli dokonce splnil, jednoho lva skutečně zastřelil. Jenže jakmile se začal chystat na druhého, trefila ho zbloudilá kulka.

„Zraněný muž byl vrtulníkem převezen do nemocnice, ale lékaři ho již nedokázali zachránit. Případ vyšetřujeme a rovněž zkoumáme obvinění z nelegálního držení zbraní a munice,“ uvedl policejní mluvčí Sabata Mokgwabone pro MailOnline.

Vyšetřovatelé nicméně nepředpokládají, že by za (karmou okořeněnou) nehodou byl něčí úmysl.

„Pero byl nadšený lovec velkých i malých zvířat a kvůli této vášni procestoval většinu světa. Pronajal dokonce svůj hotel, aby se mohl soustředit na dokončení vysněné sbírky trofejí. Proto byl v Jižní Africe,“ uvedl pro chorvatský Jutarnji List Perův přítel Slavko Pernar.

Je třeba zmínit, že úspěšný lov lvů v Jižní Africe nevyžaduje žádné větší schopnosti. Vysoce lukrativní byznys totiž chtivým lovcům dodává v zajetí narozené jedince, kteří jsou vypuštěni na oplocené pozemky, odkud není úniku. Jedním z podobných zařízení je i Leeubosch Lodge, kde zemřel Pero Jelenic.