Francouzský prezident Emmanuel Macron s manželkou Brigitte

Francouzský prezident Emmanuel Macron s manželkou Brigitte Zdroj: Profimedia.cz

Macronova manželka Brigitte je o 24 let starší
Věkový rozdíl veřejnost probírala hlavně po Macronově zvolení prezidentem
Macronova bývalá učitelka byla a je jeho velkou oporou v politické kariéře
Macronovi na oficiální návštěvě Řecka - zjevně mají stále blízký vztah
Macronová se patrně líbí i Arnoldu Schwarzeneggerovi
8
Fotogalerie

Macron napsal jako student peprný román inspirovaný románkem se svou pozdější manželkou

Čtyřicetiletý francouzský prezident napsal jako teenager erotický román inspirovaný vzplanutím, které tehdy prožíval s o dvacet čtyři let starší Brigitte Auzierovou, svojí tehdejší učitelkou a dnešní ženou. Odhaluje to nová biografie francouzské první dámy, která se ve Francii dostane na knižní pulty v nejbližších dnech.

Výňatek z knihy byl publikován v časopise Closer. Autorka biografie Maëlle Brunová v něm zpovídá sousedku z Macronova rodného města Amians, která měla v minulosti tři sta stránkový román přepisovat na psacím stroji. „Byl to smělý román, tak trochu oplzlý, řekla bych. Jména postav byla samozřejmě změněna, myslím ale, že v té době potřeboval vyjádřit, co doopravdy prožíval.“

Macron spisovatelem?

Zapisovatelka tvrdí, že si kopii románu nenechala. Emmanuel Macron se do své budoucí ženy Brigitte zamiloval na střední škole La Providence v Amians, kde tehdy působila jako učitelka literatury a francouzštiny. Macronovou spolužačkou byla v té době její dcera Laurence. Poté, co se poměr učitelky a žáka provalil, odešel Emmanuel Macron do Paříže, kde o rok později středoškolská studia dokončil. Brigitte Auzierovou si vzal za ženu v roce 2007.

Macron je svými literárními ambicemi pověstný. V šuplíku mu leží dva nevydané manuskripty, se kterými podle svých slov není dostatečně spokojený. Oficiálního vydání se zatím dočkala jeho kniha mapující prezidentskou kampaň. Na otázku novináře Philippa Bessona, zda nelituje, že se nestal spisovatelem, před nedávnem odpověděl, že jeho život ještě nekončí.