Vánoční dárky - ilustrační foto

Vánoční dárky - ilustrační foto Zdroj: archiv

Vánoční loupež: Zloději se vloupali do domu, ukradli vánoční dárky za desetitisíce. Rozbalili je ještě na útěku

Zatím neznámá skupina zlodějů vykradla během Štědrého večera dům v anglickém Oxfordu. Vylomili zámek a ukradli dárky, které byly připravené v chodbě, včetně balicího papíru, který ležel hned vedle dárků. Policie po skupině zatím marně pátrá. 

Policejní mluvčí Thomas Valley informaci potvrdil BBC, která reagovala na status oxfordské policie na sociální síti Twitter. Tam prosila občany o součinnost ve věci tohoto vánočního vloupání. „Rádi bychom apelovali na kohokoliv, kdo se pohyboval venku v okolí Walton Street na Štědrý večer. Skupina si tam zřejmě předem vytipovala rodinu, o níž věděla, že dům málo zabezpečuje. Vylomit zámek od dveří podle policie nezabralo zlodějům mnoho času. 

Škůdci nesli podle několika svědků, kteří ale nebyli s to podat jejich přesný popis, pět velkých tašek plných věcí a jednu tašku plnou jídla. Mezi dárky bylo dětské oblečení, elektronika, počítačové hry, DVD a několikery boty. Dárky už navíc byly zabalené a zloději je cestou rozbalovali a vánoční papír házeli cestou z domu okolo sebe.