Malia Obamová a její otec Barack

Malia Obamová a její otec Barack Zdroj: Getty

Dcera exprezidenta Obamy jde studovat na Harvard. Setkává se tam s nechtěnou pozorností

Dcera amerického exprezidenta Baracka Obamy Malia se v minulých dnech za doprovodu rodičů přestěhovala do kampusu Harvardovy univerzity, kam spolu s Maliou dorazilo i dalších 1600 nových studentů. Na exprezidentovu dceru se pochopitelně obrátila pozornost, což pro čerstvou studentku Harvardu není jednoduché.

Americká média totiž odvysílala krátké video, z něhož je patrné, jak se neznámá žena snaží Maliu Obamovou natočit na video. Ve chvíli, kdy Malia vychází z obchodu s potravinami v doprovodu další studentky, na ni neznámá čekala s připraveným smartphonem. „Budete tím mávat před mým obličejem, jako kdybych byla zvíře v kleci?“ řekla podle svědkyně incidentu exprezidentova dcera. Žena středního věku čerstvé studentce údajně odpověděla, že si chtěla video natočit pro svá vnoučata, aby viděli, že se setkala s exprezidentovou dcerou.

Malia Obamová je starší dcerou Baracka Obamy a bývalé americké první dámy Michelle. Je jí 19 let a uplynulý akademický rok si vzala tzv. „gap year“, což znamená období mezi střední a vysokou školou, během kterého si často studenti, kteří se dostali na vysokou školu, dávají od studia roční pauzu. Tato studijní pauza je však u konce a Malii již brzy začne vůbec první semetr na vysoké škole. Dívka bude studovat ve státě Massachusetts na Harvardově univerzitě.