Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Mladík po přistání v San Francisku nechtěl čekat a vystoupil z letadla nouzovým východem

Sedmnáctiletý Američan po přistání letedla v San Francisku otevřel nouzový východ, vlezl na křídlo a seskočil na letištní plochu dřív, než mu v tom mohli zabránit šokovaní spolucestující. Mladíka, který byl očividně ve stavu emočního vypětí, policie zadržela, informovala dnes agentura AP.

Adolescent cestoval sám a z letadla spěšně vystoupil jen pár minut po příletu stroje společnosti Copa Airlines ze Střední Ameriky, informoval mluvčí sanfranciského letiště Doug Yakel. Na ostatní lety incident neměl vliv.

Chlapce zadrželi stavební dělníci pracující na letišti a poté ho předali policii, která ho zatkla. Mladík podle Yakela nebyl zraněn. Podle svědků ale působil rozrušeně a zneklidněně po celou dobu sedmihodinového letu z Panamy a než si cestující stačili všimnout, že nouzové dveře jsou odstraněné, už běžel po přistávací ploše.

"Bylo to, jako kdyby vyletěl, stalo se to velmi rychle," řekla televizní stanici KNTV Sophia Gibsonová z kalifornského San Jose.

Společnost Copa Airlines v prohlášení upozornila, že nouzové východy nad křídly mohou sami pasažéři otevřít jen v případě nouze, aby tak umožnili evakuaci. Pokud někdo dveře otevře, aniž k tomu dostal pokyn od posádky, porušuje federální zákony.

Aerolinky uvedly, že stroj po incidentu zaparkoval u východu a všichni ostatní cestující vystoupili bez problémů. Pasažér Isaac Rodrigues řekl, že otvor, který vznikl odstraněním nouzových dveří, mezitím vyplnila svým tělem jedna z letušek.