Hledaná Míša Muzikářová.

Hledaná Míša Muzikářová. Zdroj: Foto Aha! – Karel Kopáč, Facebook

Případ zmizelé školačky Michaely zůstane zřejmě navždy neobjasněný

Případ zmizelé Michaely Patricie Muzikářové z Ústí nad Labem zůstane zřejmě neobjasněný. Policie v srpnu ukončí prověřování případu, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Teprve pak kriminalisté poskytnou veřejnosti o případu informace. Už dříve naznačili, že případ odloží. Školačka zmizela zřejmě 11. ledna, měsíc a půl před třináctými narozeninami.

Dívka letos 11. ledna nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Žena ten den odešla ráno kolem 5:00 do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer. Školačku policie ani po víc než půl roce nenašla.

Kriminalisté od konce ledna neposkytují téměř žádné informace. Embargo na případ platí od chvíle, kdy spáchal sebevraždu partner matky zmizelé dívky. Právě toho policie považovala v případu za jediného podezřelého. Server iRozhlas.cz minulý týden citoval z interního policejního dokumentu, podle kterého zůstala v případu jediná vyšetřovací verze. Ta, že právě on stojí za dívčiným zmizením.

"Nejpravděpodobnější verzí se jeví ta, že pachatelem únosu je Otakar S. Pohřešovaná s ním odešla dobrovolně, buď pod nějakou legendou, nebo protože spolu byli domluvení a během únosu došlo k nešťastné události, která vedla k její smrti (například hádka, předávkování léky)," cituje server z dokumentu. Poukazuje také na to, že v jeho voze kriminalisté našli školní potřeby patřící dívce. Muž také čelil obžalobě za pohlavní zneužití, k soudu se ale případ už nedostal.

Policie informace nekomentovala. Na dnešek slíbila oznámení termínu tiskové konference k případu. Ani ten zatím neupřesnila. Podle Hyšplerové kriminalisté informace poskytnou až poté, co prověřování ukončí. "Ve chvíli, kdy s tímto závěrem budou seznámeny všechny dotčené strany, tak bude uspořádána tisková konference," doplnila Hyšplerová.

K nalezení dívky nevedly ani rozsáhlé pátrací akce. Kromě okolí jejího bydliště policie prohledávala lesy v severní části Plzeňského kraje, k nimž měl podezřelý vztah. Tělo dívenky neobjevila ani na skládkách.

Rodina dívky s médii nekomunikuje. Jediný rozhovor poskytla její babička pár dnů poté, co školačka zmizela. Matku ústecký okresní soud potrestal na konci května podmínkou za propagaci nacismu. Na sociální síti Facebook, kde měla profil se jménem milenky Adolfa Hitlera Evy Braunové, opakovaně sdílela texty a fotografie s nacistickou tematikou.