Poslední slova robota před sebevraždou zněla: "Vše Ok!"

Poslední slova robota před sebevraždou zněla: "Vše Ok!" Zdroj: Twitter

Robotický hlídač v USA tvrdil, že je v pořádku, poté obratem spáchal sebevraždu skokem do vody

Spojené státy se baví na účet firmy Knightscope, jejíž bezpečnostní robot ukončil svou existenci prudkým nájezdem do fontány ve Washingtonu DC. Nejnovější výdobytek techniky vybavený například systémem pro rozpoznávání obličejů přitom krátce před „sebevraždou“ hlásil, že je vše OK. Fotografie utopeného přístroje se začaly rychle šířit po sociálních sítích a Američané vtipkují, že se robot na současný stav USA prostě už nemohl dívat.

„Schody jsou naší nejlepší obranou proti roboapokalypse,“ přisadil si na Twitteru Peter Singer, slavný spisovatel věnující se válečnému použití robotů.

Nejde přitom o první incident, jenž uvedení robotických hlídačů na trh doprovází. Zhruba před rokem jeden z výrobků firmy Knightscope dokonce přejel v nákupním centru kojence. Malému dítěti se sice nic vážného nestalo, přesto se ale dočkalo vendety.

41letý Jason Sylvain totiž později jednoho z robotických hlídačů fyzicky napadl. Po zadržení se sice hájil, že je inženýr a přístroj jenom zkoušel, ale to mu nepomohlo. Poté, co na policisty dýchl, byl obratem obviněn z opilství. Navíc utržila i jeho pověst.

„To nebyl férový boj,“ uvedl tehdy rozhořčeně do celostátní televize ABC jeden ze svědků.