Učitel Nikos Giannopoulos s Donaldem Trumpem a jeho ženou v Oválné pracovně.

Učitel Nikos Giannopoulos s Donaldem Trumpem a jeho ženou v Oválné pracovně. Zdroj: White House/Shealah Craighead

Učitel Nikos Giannopoulos s Donaldem Trumpem a jeho ženou v Oválné pracovně.
2
Fotogalerie

Fotka homosexuálního učitele s Trumpem se stala hitem amerických sociálních sítí

Američtí prezidenti se vždy v dubnu setkávají s nejlepšími učiteli jednotlivých států USA. Výjimkou letos nebyl ani Donald Trump. Ovšem o dozvuk a rozruch kolem tohoto setkání, které se uskutečnilo 26. dubna, se postaral učitel Nikos Giannopoulos až teď. V pátek zveřejnil na Facebooku svoji fotku z Oválné pracovny, na které je s Trumpem, jeho manželkou Melanií, černým vějířkem a přihlášením se ke komunitě homosexuálů, leseb a transsexuálů.

Nikos Giannopoulos se setkal s americkým prezidentem, protože byl vyhlášen učitelem letošního roku za stát Rhode Island. Po setkání následovalo nejdříve společné focení účastníků v Oválné pracovně a pak se jednotliví účastníci fotili samostatně s prezidentským párem. A Giannopoulos to pojal netradičně.

V klopě saka měl stužku, která podporuje homosexuální, lesbickou a transsexuální komunitu. Sám se k ní na svém Facebooku hrdě hlásí. V rukou drží černý vějířek, který dělá z fotky zajímavý snímek. Když učitel z Rhode Islandu v pátek na sociální síti snímek zveřejnil, hned se o tom začalo psát a fotka je hodně sdílená. Jeho komentář byl ale stručný: „Učitel státu Rhode Island za rok 2017 se setkal se 45. prezidentem Spojených států.“ To je vše.

Podle všeho byl u fotografování v dobré náladě i samotný Donald Trump a první dáma Ameriky. Nikos Giannopoulos je učitelem speciální školy Beacon Charter High School of Arts ve městě Woonsocket.