Video placeholde
Masivní požár obytného domu v Londýně.
Masivní požár obytného domu v Londýně.
Požár bytového domu v Londýně
Obří požár bytového domu v Londýně
Obří požár bytového domu v Londýně
9
Fotogalerie

Obrovský požár londýnského věžáku si vyžádal několik mrtvých, budově hrozí zřícení

Podle londýnských hasičů si požár obytné výškové budovy v Londýně vyžádal několik obětí na životech. Příčina ohně, který budovu Grenfell Tower na západě britské metropole zachvátil v noci na dnešek, stále není známá, informovali dnes ráno hasiči.

"Je tu několik mrtvých. V tuto chvíli nemohu potvrdit počet vzhledem k výšce a členitosti objektu," řekl zástupce hasičů Dany Cotton tisku.

Do pěti londýnských nemocnic bylo podle neoficiálních zdrojů v souvislosti s požárem převezeno přes 50 zraněných. Na místě zasahuje 20 zdravotnických týmů a také na 200 hasičů.

Požár podle britských médií propukl ve čtvrtém poschodí budovy na Latimer Road nedaleko čtvrti Notting Hill a během 15 minut se rozšířil do ostatních částí objektu.

V budově, která podle různých zdrojů měla 24 či 27 pater, se nacházelo na 120 bytů. Podle britských médií v nich žilo zhruba 500 především sociálně slabších občanů.

Okolí budovy policie uzavřela a obyvatele okolních domů vyzvala k evakuaci. Nebezpečí představují mimo jiné trosky padající z hořícího objektu. Navíc panují obavy, že by se celá stavba mohla zřítit.

Budova Grenfell Tower postavená v roce 1974 nedávno prošla rozsáhlou rekonstrukcí.