Německý gólman Thomas Greiss přirovnával k Adolfu Hitlerovi Hillary Clintonovou, neúspěšnou kandidátku na post prezidenta USA.

Německý gólman Thomas Greiss přirovnával k Adolfu Hitlerovi Hillary Clintonovou, neúspěšnou kandidátku na post prezidenta USA. Zdroj: Reuters

Nikita Kučerov v úniku překonal Thomase Greisse
Němci prihlíží, Vadim Šipačov míří přesně
Thomas Greiss jde na led a puk je v jeho síti
Gólman Němců Thomas Greiss oslavuje s fanoušky senzační výhru nad celkem USA
Brankář Islanders Thomas Greiss udržel v Bostonu čisté konto
5
Fotogalerie

Německý hokejový gólman Greiss, který lajkoval Hitlera, už ví, jak s ním bude naloženo

Německému brankáři Thomasi Greissovi se dostalo zastání v německém národním týmu ve skandálu, po němž zpozornělo celé Německo. Gólman reprezentace a NY Islanders na síti Instagram „lajkoval“ přirovnání americké prezidentské kandidátky Hillary Clintonové k Adolfu Hitlerovi, kde je vedle fotky nacistického vůdce popisek: „Nezatčen, neodsouzen, stejně nevinný jako Hillary.“

Na to konto šéf Německého olympijského výboru Alfons Hörmann přísně zareagoval slovy, že nikdo, kdo takto mluví či jedná, nemůže být členem národního výběru pod pěti kruhy.

„Politický extremismus nemá se sportem nic společného a v našem olympijském týmu má nulovou toleranci,“ reagoval Hörrmann na post 31letého Greisse. I kdyby však známý brankář utržil stopku pro únorové Hry v Koreji, šlo by o symbolický trest – jak známo, hráči NHL mají pro turnaj v Pchjongčchangu stop.

Vše o hokejovém mistrovství světa >>>

Navíc v ústředí německé hokejové reprezentace v Kolíně nad Rýnem se rozhodli Greisse podržet a nebudou proti němu vést jakékoli sankce. Tedy kromě interního pohovoru.

Další podrobnosti najdete na webu iSport.cz >>>