Zavražděná Farrima S. konvertovala od islámu ke křeťanství.

Zavražděná Farrima S. konvertovala od islámu ke křeťanství. Zdroj: Twitter

Afghánka byla v Bavorsku zavražděna krajanem, protože konvertovala od islámu ke křesťanství

Německá policie ve středu oznámila, že zkoumá náboženský motiv brutální vraždy, která se odehrála v sobotu večer před supermarketem v bavorském městě Prien am Chiemsee. Afghánský azylant, který přišel do země v roce 2013, tam ubodal svoji krajanku. Svědky zločinu byli i dva nezletilí synové zavražděné, které bylo 38 let a která konvertovala od islámu ke křesťanství.

Náboženský motiv vraždy považuje německá policie za vysoce pravděpodobný, protože pachatele, devětadvacetiletého azylanta z Afghánistánu, zadržela a vyslechla. Byl označen za psychicky labilního. Děti zavražděné, chlapci ve věku pět a jedenáct let, jsou podle německých médií v péči úřadů.

Žena podle své sestry konvertovala ke křesťanství před osmi lety, poté, co uprchla z Afghánistánu. „Byla zavražděna, protože byla křesťanka,“ řekla deníku Bild sestra oběti. Ta byla členkou jedné protestantské komunity v jižním Bavorsku, kde žila.

S údajným pachatelem se podle policie znala, i když jejich vztahy nebyly nijak blízké.

Do Německa přišlo v posledních letech několik milionů uprchlíků, většinou to byli muslimové, především ze Sýrie, Iráku, Afghánistánu či Pákistánu. Podle dostupných informací několik stovek z nich konvertovalo ke křesťanství. Radikální muslimové ale považují opuštění islámu za krok, který se rovná zločinu. Ve světě je kvůli tomu každý rok zabito mnoho lidí.