Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Policie kvůli hrozbě bombou uzavřela jeden z terminálů pražského letiště

Anonymní telefonát dnes večer oznámil uložení bomby na Terminálu 2 Letiště Václava Havla v Praze. Policie prostor evakuovala, objekt prohlížejí pyrotechnici a psovodi. Z terminálu, který je určen pro lety do zemí schengenského prostoru, dočasně nesmějí odlétat žádná letadla, řekla ČTK mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Situaci řeší krizový štáb letiště.

Policisté postupují podle předem připravených scénářů podobných situací. "Bude provedena důkladná kontrola všech prostor za účasti psovodů a specialistů na vyhledávání výbušnin. Pokud prohlídka proběhne s negativním výsledkem, bude provoz na letišti postupně zcela obnoven. Nyní z Terminálu 2 neodletí žádná letadla," uvedla mluvčí cizinecké policie, která má bezpečnost letiště na starosti.

Na letišti se okolo 20:00 sešel krizový štáb, který posoudí aktuální situaci a přijatá opatření či například to, jak policejní zásah ovlivní přílety letadel, řekl ČTK mluvčí letiště Michal Řehořek. Vzhledem k situaci se dá očekávat zpoždění letů z Terminálu 2. Terminál 1 určený pro spoje ze států nepatřících do Schengenu je podle něj otevřený.

Terminál 2 se před 22:00 opět otevřel cestujícím, kteří se zpožděním odletí do svých destinací. Policie nahlášenou bombu v budově nenašla.