S kuperózou se dá bojovat.

S kuperózou se dá bojovat. Zdroj: profimedia.cz

S příchodem mrazů trápí stále více Čechů kuperóza. Pomocí moderních metod je však možné ji řešit

Kuperóza je specifický kožní projev, který se vyskytuje nejčastěji na obličeji. Projevuje se ztrátou pružnosti žilek, které již nejsou schopny se podle působení tepla či zimy náležitě roztahovat či smršťovat, a zůstávají tak nastálo rozšířené. V podstatě se jedná o trvale rozšířené drobné kožní cévky – kapiláry. Pokud není červenající kůže vhodně ošetřována a léčena, stav se dále zhoršuje a stává se závažným. Kuperóza se totiž může vyvinout v esteticky velmi závažné onemocnění zvané acne rosacea, neboli růžovka.

Tato vada kůže je často dědičná a je rovněž příčinou psychických a estetických handicapů. Lidé s rosaceou se mnohdy obávají společenského kontaktu, což nezřídka přináší problémy v osobním i pracovním životě.  Rosacea je chronické, epizodické zánětlivé onemocnění, které postihuje až 10 % dospělé populace.

Kuperózu zhoršují mrazy, ale také například pobyt v soláriu. Doba jde však dopředu a existuje zde kromě kosmetických přípravků také ošetření intenzivním pulzním světlem (IPL). „Pokud je kuperóza zachycena v časném stádiu, dokážeme ji pomocí IPL velmi efektivně potlačit. Ošetření IPL pomocí přístroje EXILITE II. GENERACE umožňuje účinné a rychlé řešení kožních projevů, jako je například kuperóza, a to pomocí přeměny světelného záření na teplo. Drobné rozšířené žilky v obličeji, které po ošetření intenzivním pulzním světlem získávají pružnost, díky které se mohou znovu stáhnout,“ potvrzuje Alena Jírů z Kliniky krásy Anděl, ošetření kuperózy provádějí.

Jedno ošetření však nestačí. Kuperóza je „držák“, IPL je proto potřeba podstoupit dvakrát až čtyřikrát, podle rozsahu a stavu zarudnutí. „Ošetření je velmi komfortní. Po aplikaci se můžete bez obav nalíčit a fungovat zcela běžně. Vedlejším přínosným efektem ošetření je také vyhlazení jizev a skvrn po akné, dodává Alena Jírů z Kliniky krásy Anděl. 

Pokud jste na sobě problémy se zarudnutím pleti v obličeji zporovali, nezapomeňte, že nejdůležitější je řešit problém včas.