Brusel v pohotovosti: Vyhlásil nejvyšší stupeň hrozby teroristického útoku

Brusel v pohotovosti: Vyhlásil nejvyšší stupeň hrozby teroristického útoku Zdroj: ČTK

Při policejní razii v Schaarbeeku se ozval výbuch

Během razie ve městě Schaarbeek v bruselském regionu "zneutralizovala" policie jednoho člověka. S odvoláním na místní agenturu Belga o tom dnes informovala agentura Reuters. Krátce před razií se ozval výbuch. Několik domovních prohlídek provedla policie v Schaarbeeku už ve čtvrtek. Ve městě zadržela před týdnem i dlouho hledaného Salaha Abdeslama.

Okolí zásahu policie neprodyšně uzavřela. Podle agentury DPA jsou na místě těžce ozbrojení a maskovaní příslušníci bezpečnostních složek i vojenská vozidla.

Už ve čtvrtek pozdě večer provedla belgická policie několik razií v centru Bruselu, v takzvané evropské čtvrti i v Schaarbeeku. Zadržela při nich v souvislosti s úterními teroristickými útoky šest lidí.

Právě v Schaarbeeku policie minulý pátek zadržela také Salaha Abdeslama, kterého podezřívá z přímého zapojení do loňských listopadových teroristických útoků v Paříži. Spolu s ním zadržela i dalšího islamistu Aminea Choukriho.

Při úterních teroristických útocích v Bruselu zahynulo na letišti Zaventem a ve stanici metra Maalbeek nejméně 31 lidí. Kolem tří set dalších utrpělo zranění.