Andrej Babiš pod filtrem.

Andrej Babiš pod filtrem. Zdroj: autor

Andrej Babiš pod filtrem.
Andrej Babiš pod filtrem.
Andrej Babiš pod filtrem.
Andrej Babiš pod filtrem.
Andrej Babiš pod filtrem.
19
Fotogalerie

Proslov Andreje Babiše o Čapím hnízdě byl nuda, tak jsem si ho MSQRDnul

Andrej Babiš měl říct ve sněmovně jedinou věc a prokázat tím, že se nedopustil dotačního podvodu. Místo toho řekl asi tisíc úplně jiných věcí. Hrozná nuda. S aplikací MSQRD ale ne tak frustrující.

Ve své superdlouhé stand-up comedy show v poslanecké sněmovně povýšil Andrej Babiš taktiku „neodpovídání na otázky“ na zcela nový level. Svou promluvu proměnil ministr financí ve fenomenální cirkusovou show Volejte řediteli (v samotném úvodu se obracel přímo na televizní diváky), při níž mluvil naprosto o všem – až na to, na co se ho všichni ptají ohledně Čapího hnízda (na to došlo až v přídavcích na samém závěru galakoncertu, který se v závěru dočkal potlesku vestoje – uspokojivé to ale bylo asi jako potitulková scéna ve filmu Blade: Trinity).

Pro sledování Babišova projevu jsem proto zvolil aplikaci MSQRD, která po vzoru filtrů dokáže měnit obličej. A voilá, z proslovu ministra financí se tak stala tuze zábavná podívaná!

Až by člověk zapomněl, jak brutální je žít ve státě, kde politici zamlčují pravdu a ještě se k tomu – tak jako Babiš na závěr svého vystoupení – přiznají. „Děti jsou to nejcennější, co máme,“ řekl Babiš při závěrečné děkovačce, kdy vysvětloval, že informace před veřejností tajil v zájmu své rodiny. „Je to náš smysl života,“ řekl také o dětech. A je to právě aplikace MSQRD, která dětem, budoucím voličům, může umožnit do politiky lépe proniknout: zábavně a s radostí, která se jim bude hodit.