Hlavně radostně. Mark Zuckerberg jogguje Pekingem

Hlavně radostně. Mark Zuckerberg jogguje Pekingem Zdroj: Facebook

Facebook Marka Zuckerberga
Zuckerberg s čínským prezidentem loni v září
Zuckerberg se zavázal, že každý den uběhne míli. Zde v indickém smogovém Dilí.
3
Fotogalerie

Během k miliardě zákazníků aneb jak se Zuckerberg lísá ke komunistům

Co by Mark Zuckerberg neudělal, aby se zavděčil čínským cenzorům? Co takhle se proběhnout mlhou tak hustou, že by se dala krájet, a pochlubit se tím na své vlastní sociální síti? Ač je samozřejmě v Číně zakázaná.

Pro získání miliardy nových uživatelů dělá šéf Facebooku skutečně hodně; učí se čínsky, lísá se k prezidentovi říše středu osobně i čtením jeho knihy, ale jít se proběhnout po náměstí Nebeského klidu a vzít pár nešťastníků s sebou v den, kdy je tamní ovzduší podle měření „velmi nezdravé“, je hodně nezdravé.

Symbolicky se Zuckerberg prosípal okolo Zakázaného města a do Chrámu nebes, tak určitě vnímá svůj boj – zatím je v komunistické zemi Facebook zakázaný, ale ta nirvána, až se mu podaří čínské cenzorské hradby prorazit… To hned změní úvodní fotku na svém profilu, kde celý svět krásně svítí, ale v ohromné Číně je tma. Snad se toho dožije. Ono sice platí sportem ke zdraví, ale taky platí, že člověk má dělat správné věci ve správný čas; běh smogem mezi ně nepatří. Já to znám, vyrůstala jsem na severu Čech.