Anonymous

Anonymous Zdroj: ČTK

Donald Trump
Donald Trump
Anonymous
Kdo jsou Anonymous?
5
Fotogalerie

Anonymous vyhlásili válku samotnému Donaldu Trumpovi. Tentokrát ale fakt

Hackeři z hnutí Anonymous vyhlásili další válku. Po Islámském státu se před nimi musí třást Donald Trump, jenž se nad ránem po dalším cyklu republikánských primárek může přiblížit už na dostřel oficiální nominaci na prezidenta za Republikánskou stranu USA.

Podle webu časopisu The Hill se skupina Anonymous rozhodla naléhat na své příznivce, aby na apríla zahájili dělostřelecký útok v kyberprostoru na webové stránky spojené s Trumpem. Cílem je všechny Trumpovy stránky zastavit a způsobit jejich kolaps, jak se vyjádřil mluvčí hnutí s maskou Guye Fawkese ve videu, které Anonymous pustili do světa.

„Musíme mu rozložit kampaň a sabotovat jeho značku,“ uvedl muž.

V sázce jsou stránky jako donaldjtrump.com, trump.com a také trumphotelcollection.com.

Skupina zveřejnila údajné Trumpovy osobní údaje: číslo mobilu a číslo důchodového pojištění, které ve Spojených státech slouží podobnému účelu jako naše rodné číslo.

„ Milý Donalde Trumpe, sledujeme vás už dlouho a to, co vidíme, je dost otřesné,“ praví se ve videu. „Celou planetu jste šokoval odporností svých činů a ideálů. Říkáte, co vaše momentální publikum chce slyšet, ale ve skutečnosti vám nezáleží na ničem. Reprezentujete jen svou osobní hrabivost a moc.”

Zveřejněním údajných osobních dat se Anonymous dopustili jisté poetické spravedlnosti, neboť to byl právě Trump, jenž svévolně zveřejnil mobilní číslo tehdejšího rivala a kritika, republikánského senátora za Jižní Karolinu Lindseyho Grahama. Ten pak v epochálním videu pro Independent Journal Review doporučuje světu, jak v takovém případě postupovat. Takže kdyby Trump zveřejnil vaše číslo, udělejte přesně tohle:

Není to první válka, co poněkud postpubertální Anonymové Trumpovi vyhlásili. Už to udělali v prosinci poté, co Trump řekl, že by Spojené státy uzavřel všem muslimům. Ten si však války asi moc nevšiml, a tak anarchisté nápad oprášili.

Tentokrát to prý opravdu bude stát za to: válka ve velkém. Anonymous zní jako generál George Washington:

„Voláme do zbraně k ochraně naší budoucnosti, svobody a našeho způsobu života.“ Způsobu života? Mají ti týpci na mysli celodenní přebývaní v pyžamu v suterénu maminčina domu? Nevíme.

Kromě Islámského státu loni Anonymous napadli i rasisty z Ku Klux Klanu. Obě entity ale stále existují, ačkoliv měly problémy třeba s twitterem.

Operace Trump, čili #OpTrump, však bude řečeno slovy nebožtíka Saddáma matkou všech bitev. Tak snad Anonymové nedopadnou jako on.