"Engorgio skullus, mudlové!"

"Engorgio skullus, mudlové!" Zdroj: Profimedia.cz

Od pohledu dobráci.
Počítačoví zabijáci (ilustrační foto).
Bože můj, to bude nářez.
Bratři Wachowští blahé paměti, když ještě natáčeli svázané ženy ve filmu Past.
4
Fotogalerie

Týdenní dekomprese: Bratři Wachowští jsou sestry, tátové v Číně vraždí syny a další dobré zprávy

„Bratři Wachowští“ už nejsou – alespoň ne bratři. Synové a dcery pošťáka z Tennessee naopak jsou – a jsou jich stovky. Emma Watsonová není – tedy „feminacistka“. A tento týden je – u konce.

„Já toho spratka zabiju,“ řekl si pan Feng z Číny při pohledu na svého syna a objednal si jeho vraždu. Konkrétně vraždu v onlinové počítačové hře, v níž Feng Junior trávil tolik času, že si ve svých třiadvaceti letech nebyl schopný ani ochotný najít nějakou práci. Pan Feng, který se svým synem bydlí v provincii Šen-si, si za peníze najal skupinu hráčů na vysokých levelech s prostou objednávkou: zabijí virtuální postavičku jeho syna pokaždé, když se ten lenoch objeví ve hře.

A pokud jim náhodou vyvázne, půjdou po něm tak dlouho, dokud ho nezmasakrují v čoudící hromádku krvavých pixelů.

Počítačoví zabijáci (ilustrační foto).Počítačoví zabijáci (ilustrační foto).|Profimedia.cz

I další povzbuzující zpráva uplynulého týdne pochází z virtuálního světa. Konkrétně z Matrixu. Vzpomínáte si na bratry Wachowské, kteří film natočili? Pak si vzpomínáte i na to, že jeden z nich, Larry, se nechal před pár lety (v roce 2012) přeoperovat na ženu a dnes je z něj Lana Wachowski. A teď vyšlo najevo, že ženou už je i druhý z bratrů, Andy, který se teď jmenuje Lilly.

Bratři Wachowští blahé paměti, když ještě natáčeli svázané ženy ve filmu Past.Bratři Wachowští blahé paměti, když ještě natáčeli svázané ženy ve filmu Past.|Profimedia.cz

Na veřejnost se informace dostala poté, co na nynější Lilly Wachowskou začal (podle jejích slov) tlačit nějaký novinář z deníku Daily Mail (z něhož pochází ta první zpráva o zabijáckém čínském otci) s tím, že to provalí. Wachowští/Wachowské se k vydírání bulvárem postavili/y s humorem vtipnějším než je celý jejich poslední film Jupiter vychází a vydali/y tiskovou zprávu „ŠOKUJÍCÍ ZMĚNA POHLAVÍ – BRATŘI WACHOWŠTÍ JSOU TEĎ SESTRY!!!“.

Ve změnách pohlavní identity se Wachowským daří více než v jejich filmové tvorbě. Jejich poslední film Jupiter vychází byl celovečerním synonymem pro špatný trip na dva roky prošlém LSD (taky tam hraje Mila Kunisová, proboha) a k filmovému rozpočtu Wachowské zřejmě už nikdy nikdo nepustí. A tak teď točí televizní seriály. Jejich Sense8 se vysílá na Netflixu.

A když jsme u Netflixu - pokud vás baví sledovat veselé příhody ohavných mocichtivých monster v americké politice, čtvrtá sezóna televizního seriáluHouse of Cardsje dostupná i na českém Netflixu. Zprávu o tom, že na nové příhody distinguovaného grázla Franka Underwooda a jeho hydrické manželky se můžeme podívat na jejich domovském Netflixu i přesto, že první sérii vysílá Česká televize, přinesl například seriálový server Edna.cz.

Od pohledu dobráci.Od pohledu dobráci.|Profimedia.cz

Co se filmů týče, tam nás teď zajímá jen jedno: opravdu někdo přišel na nový způsob, jak vyždímat peníze z diváků již úspěšných věcí, než točit remaky a pokračování? Zdá se, že ano – a zdá se dokonce, že by to mohlo být k dobru i z kreativní stránky. Stále sice nejde o využití naší dřívější fenomenální rady, ale je to blízko: prostě vezmete dva super filmy a vklíníte je do jednoho.

S touhle metodou teď přichází společnost Sony, která podle všeho skutečně chystá dvojfilm složený z vícedílných snímků 21 Jump Street a Men in Black. Obě tyhle věci jsou přece skvělé – a z obou teď vznikne filmový crossover 23 Jump Street-Men in Black.

Na to, že tenhle hybrid vyšel evidentně spíš z hlaviček marketingového oddělení Sony než ze zvrácených myslí scenáristů, nabízí tenhle model přitažlivé možnosti. Představte si třeba takové Babovřesky říznuté Spalovačem mrtvol. Aloise Nebela spojeného s Hlídačem č. 47. Pelíšky a Pouta.

Bože můj, to bude nářez.Bože můj, to bude nářez.|Profimedia.cz

O tom, že ze spojení dvou věcí může vzniknout něco úžasného, by ostatně mohl vyprávět i sedmaosmdesátiletý pošťák z Tennessee, který se stal za svou plodnou kariéru klepání na dveře s roztodivnými „zásilkami“ otcem 1300 nemanželských dětí.

Pošťák prostě vždycky zvoní dvakrát, v některých případech i třikrát, psaní nese zásadně jen paní a postapokalyptický film Pošťák Kevina Costnera pohořel z prostého důvodu, že nevyprávěl o tomhle borcovi. „Nemám se za co stydět,“ řekl superpérák senior listu Empire Herald. „Šedesátky byly staré dobré časy a já uměl skvěle napodobovat Johnnyho Cashe, což na dámy zabíralo.“

A když jsme u genderových studií, rozpustilá čarodějka Emma Watsonová z filmů o Harrym Potterovi si dává roční pauzu od hollywoodských rudých koberců, aby se mohla naplno věnovat osobnímu studiu feminismu (v podstatě hodlá přečíst jednu feministickou knížku týdně, tudíž doporučujeme začít s Příběhem O od Pauline Réagové). Její velkohubí kritici z řad opačného pohlaví už Watsonové často přezdívají „feminacistka“, ale rozkošná sexy kráska– která vkročila do politických vod jako ambasadorka OSN i zakladatelka organizace podporující rovnost pohlaví HeForShe – má trolly na háku. „Teď je tu vůle říkat, fajn, říkejte mi diva, říkejte mi feminacistka, říkejte mi obtížná, říkejte mi feministka prvního světa,“ sdělila magazínu Esquire, „Říkejte mi, jak chcete, ale mě to nezastaví od toho, abych se snažila dělat dobrou věc a dbala na to, aby se ty dobré věci děly; protože nejde jen o mě.“ Žerty stranou – jestli něco zaslouží po papuli víc než militantní feministky, jsou to matláci, kteří nadávají roztomilým čarodějkám do nacistek. Natři jim to, Hermiono.

Kdyby něco, sestry Wachowské pro tebe mají spoustu ženských zbraní: