Matka - obranářka

Matka - obranářka Zdroj: Facebook Jamie Giltové

Matka - obranářka
Matka - obranářka
Nová hračka na objednávku
Co sdílela Giltová na Facebooku
4
Fotogalerie

Jak čím kdo zachází, tím také schází: Pistolnici-aktivistku postřelil její čtyřletý syn

Jamie Giltová z americké Floridy skončila v nemocnici, když ji v autě postřelil do zad její čtyřletý syn, informuje CNN. Chlapec se chopil zbraně ráže 45, kterou matka nechala vedle něj na sedačce, a zmáčkl spoušť. Matka měla štěstí, že kulka šla přes opěradlo.

Jedenatřicetiletá Giltová je velkou fanynkou zbraní, hájí právo na ozbrojenou ochranu sebe a své rodiny, přemítá často nad druhým dodatkem americké ústavy a na Facebooku založila profil s – ve světle těchto událostí – ironickým názvem „Jamie Gilt for Gun Sense“ (Jamie Giltová pro rozum v otázce zbraní). Jen čtyřiadvacet hodin před nehodou se na této sociální síti chlubila i synovými střeleckými schopnostmi (teď už je profil neaktivní).

Příběh je to tak bizarní, že bude nepochybně odmítnut americkou lobbistickou Národní střeleckou asociací (NRA) jako vykonstruovaný. Kdo by koneckonců věřil tomu, že tohle se stane matce, jež pózuje s dítětem v jedné a puškou v druhé ruce. A jež zrovna svým truckem jela vyzvednout koně.

Giltová se nyní zotavuje v nemocnici a čeká ji výslech, kde bude vysvětlovat okolnosti případu: třeba proč nebyl její syn připoután a co dělala zbraň volně položená v autě hned vedle něj.