Marihuana místo mrkve

Marihuana místo mrkve Zdroj: huffingtonpost

Mrkev s THC nádivkou. Mexičtí pašeráci mají kreativní schovávačky

Trochu moc svěží a veselou zásilku se snažili dostat přes hranici USA a Mexika pašeráci drog. Mezi skutečnou mrkví celníci objevili skoro 1300 kilogramů marihuany zabalené tak, aby vypadala jako mrkev.

„Pašeráci drog tímto pokusem dostat přes hranice velké množství omamných látek znovu prokázali svou kreativitu,“ napsal do prohlášení ředitel přístavu Efrain Solis. „Naši policisté jsou připraveni plnit takové výzvy a zůstat ostražití vůči všem takovým pokusům o nezákonné aktivity.“

Zásilku zadrželi asi 40 kilometrů od texaského San Antonia v přístavu Pharr. Celníci pojali podezření při scanu, a tak povolali psy. Ukázalo se, že součástí nákladu je 2817 balíčků ve tvaru mrkve, které byly plné marihuany v hodnotě skoro půl milionu dolarů.

Počátkem prosince na stejném místě zachytili celníci marihuanu a kokain za 1,7 milionu dolarů ukryté v pytlích čerstvé mrkve a zásobách okurek. Ještě předtím se podařilo celníkům a pohraniční hlídce odhalit 1200 kilogramů marihuany, která se zase ukrývala v rajčatech.