twitter.com/SlavekSobotka

twitter.com/SlavekSobotka Zdroj: Twitter

Nabouraný účet Bohuslava Sobotky
twitter.com/SlavekSobotka
2
Fotogalerie

Twitterový účet premiéra Sobotky nabourali hackeři, hlásali například hesla proti uprchlíkům

Na twitterový účet premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) dnes zaútočili hackeři. Objevilo se tam například, že demokratické elity devastují Evropu a je třeba proti nim pozvednout zbraně a postavit gilotiny. Tweety vyzývají uživatele, aby se připojili k Národně revoluční domobraně a bojovali proti uprchlíkům, kteří přinášejí terorismus. Tweety obsahují odkazy na články a videa podněcující strach z uprchlíků. Mluvčí vlády Martin Ayrer ČTK, že situaci úřad vlády řeší.

"Účet byl skutečně napaden, situaci řešíme a snažíme se to zastavit," uvedl Ayrer. Na Sobotkově twitteru se objevilo více než deset vzkazů. "Demokratické elity devastují Evropu. Není jiná možnost, než pozvednout zbraně, postavit gilotinu a vzít spravedlnost do svých rukou!" stálo v prvním, který dnes krátce po desáté hodině. Pár minut předtím předseda vlády tweetoval o odvozu munice ze skladu ve Vrběticích.

Nabouraný účet Bohuslava SobotkyNabouraný účet Bohuslava Sobotky|Twitter

twitter.com/SlavekSobotkatwitter.com/SlavekSobotka|Twitter

Další příspěvek obsahuje odkaz na video s názvem "Vlna znásilňování přišla do Německa s uprchlíky". Několik dalších vzkazů vyzývá k boji proti uprchlíkům a ostře kritizuje vládu. "Uprchlíci jsou invazní armáda! Těch pár žen mezi nimi to jsou jen matky budoucích teroristů. Všichni, co jim pomáhají, pod gilotinu!" stojí v dalším příspěvku.Sobotka opakovaně varoval před nenávistí vůči migrantům, která se šíří nejen v české společnosti. Zároveň ve svých vystoupeních připouští rizika nekontrolované migrace a zdůrazňuje nutnost hlídat vnější hranice schengenského prostoru.