Zdroj: Profimedia

Rusové zakázali moskevskou pobočku „církve Toma Cruise a Johna Travolty“

Ruský soud zakázal moskevské pobočce scientologické církve vykonávat jakékoliv aktivity. Jedná se o výsledek posledního kola sporu moskevské vlády, která se snaží vyhnat scientology ze země.

Církev založil  v roce 1954 americký spisovatel Ron Hubbard. Moskevský městský soud se rozhodl scientology zbavit statutu církevní organizace kvůli tomu, že slovo Scientology (Scientologie) je registrováno v USA jako ochranná známka. To podle něj svědčí o povaze této organizace jakožto firmy, nikoliv náboženství. Informovala o tom ruská i zahraniční média.

,,Žádost ministerstva spravedlnosti o rozpuštění organizace scientologů musí být neprodleně naplněna," řekl soudce Michail Kazakov při zdůvodnění svého rozhodnutí. Scientologická církev rozsudek odmítla s tím, že se jedná o útok na svobodu náboženství v Rusku a že tento krok je znakem nespravedlnosti soudního systému.

Rusko se již dlouho snaží o plošný zákaz scientologie na svém území, protože podle něj se nejedná o náboženskou organizaci, ale o kult, který vznikl za účelem vydělávat peníze. V srpnu našla policie v církevních budovách scientologů v Moskvě skryté mikrofony a kamery.

Nejznámějšími scientology na světě jsou američtí herci Tom Cruise a John Travolta. Jádro utajovaného učení tkví v odstraňování takzvaných thetanů, což jsou cizí duše, které ve vás bydlí a znepříjemňují vám život.

Toto odstraňování probíhá pomocí "auditů", což je série otázek a odpovědí se starším scientologem měřených e-metrem, který pomocí elektrických signálů z vašeho těla hodnotí, jak váš audit probíhá. Pomocí této "terapie" z vás pak postupně thetanové mizí a vy se očišťujete.