Ruská předpověď počasí pro Sýrii

Ruská předpověď počasí pro Sýrii Zdroj: Vesti.ru

Ruská předpověď počasí pro Sýrii
Ruská předpověď počasí pro Sýrii
Ruská předpověď počasí pro Sýrii
Ruská předpověď počasí pro Sýrii
4
Fotogalerie

Ruská televize zařadila předpověď počasí pro Sýrii. Hlásí, jestli je dobré počasí na bombardování

Státní ruská televize Rossija 24 zařadila do své relace o počasí předpověď pro Sýrii. O tom, jak je v této zemi, se ale diváci dozví jen okrajově. Poněkud bizarní předpověď je zaměřená na to, zda ruské bombardéry budou mít dobrou viditelnost na shazování pum.

Nezvyklá je i grafická výbava studia počasí. Místo různých map a grafů tentokrát se na ploše za moderátorkou objevují buď ruské bombardéry, nebo ruiny syrských měst.

Ruská „rosnička“ nejprve diváky několikrát ujistí, že počasí pro zahájení vojenských operací bylo vybráno dobře. Říjen se podle ní vyznačuje počasím pro letecké operace vhodným – je stabilní, fouká slabě, většinou svítí slunce. I případné přeháňky prý nebudou takové, aby operace ohrozily.

 

Moderátorka pak diváky zevrubně seznámí s tím, jaké počasí ruská letadla potřebují k úspěšnému shazování bomb, například jak vysoká může být oblačnost pro efektivní útoky na pozemní cíle, či při jakých teplotách přestávají pracovat důležité přístroje. Vysloveně pak varuje před písečnými bouřemi, které například na několik dní vyřadily americké letectvo během války v Zálivu. „V říjnu jsou písečné bouře v Sýrii vzácné, takže je velká šance, že operace bude ukončená podle plánu,“ oznamuje ruská „rosnička“.

Když ještě probere detailní výhled počasí na tento týden, ujistí diváky, že příroda je tentokrát na straně ruských vojsk. „Takové podmínky je možné pro bojové operace nazvat ideálními,“ uzavírá moderátorka relaci o počasí.