Lewis Hamilton a jeho nevhodně zvolený oděv

Lewis Hamilton a jeho nevhodně zvolený oděv Zdroj: instagram.com/lewishamilton

Lewis Hamilton a jeho nevhodně zvolený oděv
Lewis Hamilton
Pozvánka do královské lože na finálový zápas Wimbledonu
3
Fotogalerie

Závodník formule 1 Lewis Hamilton si uřízl ostudu: Porušil pravidla Wimbledonu a přišel tak o finále

Květovaná košile a klobouk místo společenského oděvu na finále Wimbledonu? V žádném případě. Přísná pravidla platí pro každého, bez výjimky. Na vlastní kůži se včera přesvědčil i závodník formule 1 Lewis Hamilton. Kvůli nedodržení dress code nebyl vpuštěn do královské lože a sám se tak připravil o finálový zápas mužů na prestižním Wimbledonu. 

Pro diváky v královské lóži platí v All England Clubu nekompromisní dress code, který vyžaduje od mužů sako, kravatu a společenskou obuv. Třicetiletý jezdec Mercedesu ale na finále přišel v košili s květinovým vzorem a v klobouku.

"Lewis byl velmi zklamaný, že kvůli nešťastnému nedorozumění ohledně předepsaného oděvu zmeškal finále mužů," uvedl Hamiltonův mluvčí v oficiálním prohlášení. Britská hvězda formule 1 se přitom na zápas ohromně těšila a pozvánkou do královské lóže se předem pochlubila na sociálních sítích, na instagramu pak jezdec zveřejnil i svou fotografii v nepřijatelném oděvu.

Mluvčí Wimbledonu nechtěl Hamiltonův případ příliš rozebírat. "Pokud (Hamilton) nebyl adekvátně oblečen, můžete si sami dovodit, že nebyl vpuštěn dovnitř, ale my naše hosty nikdy nekomentujeme," řekl. "Pokud přišel bez saka, kravaty nebo (společenských) bot, měl by dvě možnosti - odejít nebo si ty věci sehnat," dodal.

Další pozvané hvězdy ze světa sportu nebo filmu s dodržením dress codu problémy neměly. V královské lóži tak mohli čtyřsetové vítězství obhájce titulu Novaka Djokoviče nad Rogerem Federerem sledovat mimo jiné David Beckham, Thierry Henry, Bradley Cooper, Benedict Cumberbatch, Hugh Grant či Kate Winsletová.