Léto ve znamení uzavírek, připravte se na komplikace v dopravě

Léto ve znamení uzavírek, připravte se na komplikace v dopravě Zdroj: ČTK

Léto ve znamení uzavírek, připravte se na komplikace v dopravě

Bývá tomu již zvykem, že letní prázdniny, které jsou charakteristické sníženým provozem na městských komunikacích, se vyznačují dočasnými uzavírkami na českých silnicích. Stejné je to i letos. První dva týdny v červenci je například uzavřený Strahovský tunel. 

Podle informací Technické správy komunikací je třeba ve Strahovském tunelu doladit technologické komponenty. TSK odůvodňuje kompletní uzavírku „aktualizací řídícího systému tunelů SAT a Blanky včetně realizace definitivního dopravního značení v ul. Potočkova. Objízdná trasa bude vyznačena dopravním značením ve směru z Prahy 5 na Prahu 6 po trase: Plzeňská - Kukulova - Bělohorská - Patočkova. V opačném směru je nařízena po trase: Patočkova - Bělohorská - Kukulova - Plzeňská - Vrchlického – Duškova. Tunel spojuje nejen pátou a šestou městskou část, ale také navádí na cestu do jižních Čech.

Po dva měsíce bude také uzavřena ulice Běluňská na Praze 20, která již potřebovala nutně opravu. Omezeně bude možno jezdit Barrandovským mostem, kde bude po dobu letních prázdnin sjízdný vždy jeden jízdní pruh. Zúžení lze čekat i na Rozvadovské spojce.

S dopravou v Praze také zřejmě značně zamíchá tunel Blanka, jehož plánované zářijové otevření, pokud proběhne, opět promění některé jízdní trasy. To se však bude týkat hlavně městské hromadné dopravy.