Zleva Rosa (7), Irenej (9),  Perla (12), Horymír (14), Severín (15), Silvestr (18), Prokop (22), Kašpar (25), Dorotka (26) s dcerou Hvězdoslavou (1), Simona Mlčochová (48) a Petr Mlčoch (56) s vnučkou Viktorkou (2).

Zleva Rosa (7), Irenej (9), Perla (12), Horymír (14), Severín (15), Silvestr (18), Prokop (22), Kašpar (25), Dorotka (26) s dcerou Hvězdoslavou (1), Simona Mlčochová (48) a Petr Mlčoch (56) s vnučkou Viktorkou (2). Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Lesní otec a devět dětí z chatrče aneb Nezávislost podle Mlčocha

Kina praskají ve švech pod náporem diváků filmu Pořád spolu. Film dokumentuje osud rodiny, která přestala být závislá na systému a žije svobodně. Bohužel - za naše peníze. Tištěný Reflex přináší jako hlavní téma příběh pana Mlčocha, který žije v pravdě, lásce, souladu s přírodou a v maringotce. Tento životní styl s ním sdílí i jeho paní, a také devět dětí, které společně povili.

Jejich nezávislost na systému spočívá v tom, že pan Mlčoch a jeho rodina zásadně nepracují a žijí jen ze sociálních dávek a z toho, co vyžebrají hraním na kytary. Jinak řečeno - nebýt systému, na kterém jsou Mlčochovi nezávislí, tak by už dávno pomřeli hlady, protože jsou zcela neproduktivní a jejich životní styl se v ekologii nazývá parazitismus. Sociální dávky nejsou velké, ale přesto na ně někdo musí vydělat - a jeden z klanu Mlčochů spotřebuje dávky zhruba v objemu, který odpovídá sociálním daním (“pojištění“) placeným jedním člověkem s průměrnou mzdou.

Nyní se podívejme na reprodukční vývoj rodiny Mlčochů v čase, v případě, že si uchovají současnou reprodukční strategii. Že budou mít všichni jejich potomci také devět dětí, a všechny budou také závislé na dávkách. To skutečně hrozí, neb jedna z Mlčochových dcer se již také rozmnožuje a nedělá. Vezměme kalkulačku a počítejme. V první generaci jsou Mlčochovi dva. V druhé generaci jich již je dva plus devět, tedy jedenáct. V generaci třetí pak devadesát dva hlav, v generaci čtvrté pak osm set dvacet jedna hlav, a v generaci páté již bude klan Mlčochů čítat sedm tisíc tři sta osmdesát dva hlav. A všichni závislí na sociálních dávkách.

Počítáme-li, že na jednoho parazita na dávkách musí vydělat peníze jeden průměrný pracující člověk, znamená to, že na klan Mlčochových bude v jejich páté generaci muset makat sedm a půl tisíce lidí, aby Mlčochovy uživili. To je například plný počet obyvatel Benátek nad Jizerou. Ti všichni budou muset makat a platit daně, aby Mlčochovi mohli dlít ve své nezávislosti na systému.

Suma sumárum: Evropa horečně řeší příliv imigrantů z Afriky. Jde o ohrožení samé podstaty naší civilizace. Stejné nebezpečí jako od emigrantů však hrozí, když bude v naší civilizaci výrazně přibývat nejrůznějších Mlčochů. Náš systém uživí jen limitovaný počet parazitů, takže vzhledem k rychlosti jejich rozmnožování budeme za pár desetiletí vydělávat jen na alternativce a jejich „nezávislost“.

Obálka Reflex 27/2015Obálka Reflex 27/2015|ArchívTéma Ráj, nebo vězení? najdete v tištěném Reflexu č. 27, který vychází ve čtvrtek 2. července.