Ministerstvo zahraničí důrazně varuje Čechy před cestami do desítek zemí

Ministerstvo zahraničí důrazně varuje Čechy před cestami do desítek zemí Zdroj: profimedia.cz

Ministerstvo zahraničí důrazně varuje Čechy před cestami do desítek zemí

V souvislosti s dalším atentátem v Tunisku, které navštěvují každý rok i desítky tisíc českých turistů, je dobré se podívat na webovou stránku ministerstva zahraničních věcí, které tam varuje před cestami do mnoha zemí. Zvlášť varuje před návštěvou 19 států, ale seznam samozřejmě není vyčerpávající, protože nebezpečí hrozí i v mnoha dalších místech světa.

Jak důrazně upozorňuje česká diplomacie, v desítkách států hrozí v současnosti vysoké nebezpečí teroristických útoků, únosů nebo ozbrojených konfliktů. Navíc terorismus obecně představuje globální fenomén, který se projevuje i v politicky a ekonomicky stabilních zemích. To vidíme v posledních měsících například ve Francii

Ministerstvo proto před cestami do nebezpečných oblastí doporučuje využít registrační systém DROZD .

Seznam českého ministerstva zahraničí momentálně podle jeho webových stránek varuje před cestami do těchto zemí: Afghánistán, Alžírsko, Čad, Egypt, Irák, Jemen, Jižní Súdán, Kamerun, Keňa, Konžská demokratická republika, Libye, Mali, Niger, Nigérie, Pákistán, Somálsko, Středoafrická republika, Súdán a Sýrie. K tomu se ale dají přiřadit i další.