John Chambers

John Chambers Zdroj: wikipedia.org

Ředitel významné technologické firmy Cisco varuje: Do 10 let zkrachuje 40 procent všech firem

Cisco Systems, Inc. je jednou z největších počítačových společností světa, dominuje ve výrobě síťových prvků a zaměstnává kolem 71 tisíc lidí. Její odcházející šéf John Chambers teď ale varoval, že až 40 procent firem do dalších 10 let zkrachuje. Hlavním důvodem bude podle něj špatná adaptace na nové digitální technologie.

,,Čtyřicet procent firem do 10 let zkrachuje. Dalších 70 procent zkusí přejít do digitálního prostředí, ale pouze třetina z nich uspěje. Pokud se ani teď nebojíte, měli byste začít, ” řekl Chambers na jedné konferenci, o které informoval web businessinsider.com.

A pokračoval: ,, Svět bude digitalizován. Změní to naše životy, naše zdraví, naše vzdělávání, naše byznysové modely. Změna bude rychlá a neúprosná. Změní se podnikání ve všech oblastech. Nepodceňujte budoucí konkurenci. Buďto se změníte, nebo zahynete.”

Jako příklad použil již dnes úspěšné firmy jako je taxi služba Uber nebo hotelová služba Airbnb. Další velkou změnu prý uvidíme brzy v bankovnictví, kde technologické společnosti hodlají obejít banky a poskytovat půjčky přes internet.