Holub

Holub Zdroj: Profimedia

Islámský stát zakázal chovat holuby. Ukazují za letu genitálie. Kdo příkaz poruší, bude bičován

Zdá se, že v Islámském státu v Sýrii a Iráku přituhuje. Jak sděluje list Daily Mail, džihádistická organizace, která obsadila velká území v obou zmíněných státech Blízkého východu, věří, že pohled na ptačí genitálie, když letí nad hlavami věřících, zraňuje islám. Proto bylo vydáno nové nařízení – zákaz chovu holubů. Pokud to někdo poruší, bude veřejně bičován.

Počátkem roku se objevily zprávy, že patnáct mladých mužů bylo zatčeno a nejméně tři z nich popraveni v Iráku poté, co bylo zjištěno, že se zabývali chovem holubů. Teroristé z IS odůvodnili trest tím, že jejich chovatelské činnosti je odváděly od náboženského uctívání.

Oficiální prohlášení islamistů uvádí, že zákaz byl zaveden jako prostředek, "aby se zamezilo vážnějšímu trestnému činu, když se škodí muslimským ženám tím, že se odhalují holubí genitálie a také se zbytečně ztrácí čas“.

Jak je vidět, šéfové islámského pseudostátu ale čas rozhodně neztrácejí. Oproti afghánskému Tálibánu, který zakazoval fotbal a hlídal délku vousů, se věci utěšeně vyvinuly.

Světová náboženství mají různý vztah ke zvířatům. Ještě tak nejlépe je na tom křesťan, který může chovat, co chce, jíst co chce. Islám a judaismus mají výhrady k prasátkům, což je ovšem kulturně dáno tím, že se vepřové v jejich zemích v horku rychle kazilo, tak se na to vymyslel náboženský předpis, protože to nejlépe fungovalo. Mohamed měl ovšem dle tradice zálibu v kočkách. Jednu mu kdysi usnula na rukávu a on potřeboval odejít na modlitbu. Aby ji nerušil, rukáv si uřízl. Věř, kdo můžeš, ale fakt je, že proti kočkám se žádný džihád nekonal.

V každém případě by bylo zajímavé zjistit, proč se duchovní vůdci neustále starají o pohoršení těch druhých. Byla by zajímavá otázka, jestli i u nich samotných dělá pohled na letícího holuba nějaké trauma. Zdá se ale, že především islámské ženy toho v očích těchto svatých mužů moc nevydrží, když je může z míry vyvést i pohled na holuba.

Možná se zběsilý tok islamistických mouder nezastaví a dočkáme se dalších objevů. Třeba jednou kazatelé s hrůzou zjistí, že minarety připomínají penis ve stavu erekce. Co potom? Zbourat? Ženy oslepit?

Fantazii se meze nekladou.