Naši fanoušci na zápase Lotyšsko

Naši fanoušci na zápase Lotyšsko Zdroj: ČTK – Michal Kamaryt

Hokej válcuje v televizi všechno. Kromě kriminálního seriálu Policie Modrava

Sportovní fanoušek i pravidelný televizní divák by předpokládal, že páteční večerní zápas mezi silným Švédskem a domácím Českem na mistrovství světa v hokeji v Praze „převálcuje“ v minulém týdnu všechny ostatní pořady. Nebylo ale tomu tak. Sledovanější bylo sobotní utkání s Lotyšskem. A hokeji konkuroval v posledních dnech pouze kriminální seriál „Policie Modrava“ na TV Nova.

Zápas Česko – Švédsko při svém diváckém vrcholu sledovalo v pátek večer nejvíce 2 195 000 diváků. To je pětina celého národa. Musíme k tomu ale ještě připočítat další minimálně desetitisíce, spíše statisíce lidí, v restauracích, barech a jiných místech, kde se hokej sleduje v televizi. Jenže sobotní utkání české reprezentace s jednoznačně slabším Lotyšskem vidělo na ČT sport až 2 311 000 diváků.

Do souboje o nejsledovanější televizní pořad minulého týdny pak mimo hokej zasáhl pouze velmi populární kriminální seriál „Policie Modrava“. Ten měl v neděli 2 241 000 diváků. Tradičně má přes dva miliony lidí, což je vynikající výsledek. Dá se tedy očekávat další série.

A že hokej je při domácím světovém šampionátu skutečným fenoménem, dokazuje i to, že například nedělní odpolední zápas Bělorusko – Slovensko vidělo na ČT sport 826 tisíc diváků. A na hlavní zpravodajskou relaci České televize, Události, se ten samý den dívalo 890 tisíc lidí. Takže v podstatě stejný počet.