Nemocnice, ve které se právě nachází mladý královský pár

Nemocnice, ve které se právě nachází mladý královský pár Zdroj: Reuters

Královský potomek je na cestě. Vévodkyně Catherine dorazila do porodnice

Porod druhého potomka britského prince Williama se blíží. Jeho manželka, vévodkyně Kate začala pociťovat porodní bolesti a byla přijata dnes ráno v 7:00 SELČ do nemocnice Panny Marie v Londýně. Oznámil to královský palác. Dvaatřicetiletý princ svou třiatřicetiletou manželku do nemocnice doprovodil.

Nejmladší potomek, který bude čtvrtým v řadě následníků britského trůnu, se má narodit v soukromé klinice v Lindoově křídle této londýnské nemocnice. V této porodnici se v roce 1982 princezně Dianě narodil William a v červenci 2013 i jeho první syn George. Nemocnice je jako v roce 2013 v obležení novinářů, přívrženců monarchie a zvědavců.

Pohlaví očekávaného potomka William a Kate nesdělili, většina mediálních spekulací však tipuje narození holčičky. Mezi spekulacemi a bookmakery se nejčastěji citují jména Alice, Elizabeth, Charlotte a Victoria pro dívku a James a Arthur pro chlapce. Očekává se, že jméno bude oznámeno až v příštích dnech. Jméno prvního dítěte George se svět dozvěděl dva dny po porodu.

Bez ohledu na pohlaví bude dítě čtvrté v následnictví trůnu za dědečkem princem Charlesem, otcem Williamem a bratrem Georgem. Dosud je čtvrtý v pořadí Williamův mladší bratr princ Harry.

Narození dítěte bude podle Reuters oznámeno tradičním způsobem, tedy umístěním zprávy na stojan před bránou Kensingtonského paláce, v němž pár žije a úřaduje, aby si tuto zprávu mohli přečíst kolemjdoucí. Oznámení bude obsahovat informaci o pohlaví dítěte, jeho váhu, čas narození a stručnou zprávu o zdravotním stavu novorozence a matky. Zpráva bezpochyby jako v roce 2013 zaplaví sociální sítě.