Peter Kovarčík

Peter Kovarčík Zdroj: Blesk - Marek Pátek

Zemřel podnikatel a producent Peter Kovarčík. Podílel se na filmu o Lídě Baarové

Ve věku 61 let zemřel podnikatel a producent Peter Kovarčík, který se v současné době podílel na přípravě filmu o Lídě Baarové. Co bylo příčinou jeho smrti, se neví, případ vyšetřuje policie. Uvedl to dnes server Blesk.cz. Informaci o Kovarčíkově úmrtí ČTK potvrdil prezident herecké asociace Jiří Hromada.

Vedle připravovaného filmu o prvorepublikové filmové hvězdě Baarové se Kovarčík podílel producentsky i na muzikálu Mamma Mia a předávání Cen Thálie. 

Kovarčík patřil mimo jiné k dlouholetým přátelům někdejšího prezidenta Václava Klause. Býval blízký ODS a jeho firma Teleaxis byla spojována s financováním strany.

V minulosti organizoval i několik tenisových akcí. Největší z nich byl halový turnaj ATP Czech Indoor v Ostravě, který měl pět ročníků. Ten poslední v roce 1998 s dotací milion dolarů vyhrál hvězdný Američan Andre Agassi. O rok později byl turnaj kvůli nedostatku financí zrušen, stejně jako exhibice žen v Brně. Kovarčík pořádal i turnaje okruhu veteránů a podílel se na akci ATP v Praze.

Před lety se Kovarčík angažoval i v pořádání golfových turnajů na Karlštějně nebo v Čeladné.