Sportovci se společně vyfotili během letu do Argentiny

Sportovci se společně vyfotili během letu do Argentiny Zdroj: Facebook

Při natáčení reality show se v Argentině srazily helikoptéry. Zemřelo deset lidí, včetně francouzských olympioniků

Deset lidí, z toho dva přední francouzští olympionici, přišlo v pondělí o život při havárii dvou helikoptér v severozápadní Argentině. Tragédie se stala při natáčení reality show Dropped. Podle agentury AFP jde o největší smrtelnou nehodu v historii těchto pořadů. Kromě osmi Francouzů zahynuli dva místní piloti.

Mezi oběťmi je například jachtařka Florence Arthaudová, olympijská plavkyně Camille Muffatová a olympijský boxer Alexis Vastine. Pětadvacetiletá Muffatová získala na olympiádě v roce 2012 zlato, stříbro i bronz, Vastine byl v roce 2008 bronzový.

Neštěstí se stalo v odlehlé části severozápadní Argentiny, informoval místní bezpečnostní činitel César Angulo. Helikoptéry se patrně srazily blízko Villa Castelli v provincii La Rioja, což je zhruba 1170 kilometrů od hlavního města Buenos Aires. Podle Angula nehodu nikdo nepřežil. Případ se stále vyšetřuje. 

"Toto kruté úmrtí našich spoluobčanů je velice smutné," uvedl v prohlášení francouzský prezident François Hollande. Elysejský palác rovněž potvrdil, že nehoda se stala během filmování televizního pořadu pro stanici TF1. Natáčení se vždy účastní osm sportovních hvězd, které jsou vysazeny v nehostinném prostředí. Natáčení nejnovější série začalo koncem února v Patagonii. Podle představitelů provincie La Rioja se v oblasti nacházelo asi 80 členů filmového štábu, převážně Francouzů.