Barbora Špotáková

Barbora Špotáková Zdroj: profimedia.cz

Slavná oštěpařka Špotáková by neměla v televizi moderovat, nejde jí to

Oštěpařka Barbora Špotáková (33) je nesmírně sympatická žena a vynikající sportovkyně, ostatně dvě zlaté olympijské medaile z Pekingu a Londýna jsou toho důkazem. Ale moderátorkou atletiky, nebo čehokoli jiného, by být neměla. Ani v České televizi, kde pomáhala s komentováním halového mistrovství Evropy v Praze. Prostě jí to nejde.


Ve světě je zcela obvyklé, že bývalí či současní sportovci moderují televizní přenosy. Někteří se prosadili, protože ke svým znalostem ze sportu dokázali přidat i nutný rychlý postřeh a analytické schopnosti. Známe to i z českých televizních kanálů a většinou to nebývá žádný problém. Jenže Bára Špotáková na něco podobného ještě není připravena.

Slavná oštěpařka nedokázala při přímých přenosech reagovat adekvátním způsobem, otázky pokládala školometné, slovní zásobu má nedostatečnou. Nic zajímavého jsme se proto s její pomocí nedozvěděli. Pomocnou ruku ji vůbec nepodal v improvizovaném studiu v pražské hale ani profesionální moderátor Tomáš Klement, který je také mimořádně slabý.

Jenže problematické moderátorské výkony Barbory Špotákové nejsou ani tak jejím osobním problémem. Ona ještě nemá v tomto oboru natrénováno. Je to ale velký problém České televize, že neprofesionálně působící moderátory do vysílání vůbec pustí.