Slávka, v kulisách bytu, jenž připomínal zámek. Byl to nábytek Alfonse Muchy, který Jiří odstěhoval z vily v Bubenči, když ji rodině komunisté v roce 1950 zabavili.

Slávka, v kulisách bytu, jenž připomínal zámek. Byl to nábytek Alfonse Muchy, který Jiří odstěhoval z vily v Bubenči, když ji rodině komunisté v roce 1950 zabavili. Zdroj: Antonín Nový

Nový Reflex: Vytunelovaná Blanka, rozhovor s hercem Havelkou i erotická fotoreportáž

Nové vydání Reflexu, které je právě v prodeji, nabízí několik zásadních i překvapivých textů. Na co jsme se tento týden zaměřili?

Hned několik článků se věnuje skandálu desetiletí - vytunelovanému pražskému tunelu Blanka. Za všechny jmenujme úvodník šéfredaktora Radka Bajgara s výmluvným názvem „Tma na konci tunelu“.

Komentátor Bohumil Pečinka se věnuje analýze sněmu hnutí Andreje Babiše v textu „ANO, ANO, ANO“. Babiš tam získal stejnou podporu jako severokorejský diktátor Kim Čong-un.

Rozhovor poskytl Reflexu i jeden z nejvýznamnějších evropských ekonomů, německý profesor Hans-Werner Sinn. Ten publicistovi Petrovi Bystroňovi jednoznačně řekl, že Řecko má odejít z eurozóny.

Viliam Buchert se po masové vraždě v Uherském Brodě zamyslel nad tím, zda může zabíjet každý. Překvapivě dospěl k tomu, že může…

Velké interview je v novém Reflexu i s hercem a divadelníkem Jiřím Havelkou. Marek Gregor se ho ptal kromě jiného na naše politiky. A ti si to za rámeček nedají.

V kulturní rubrice se Tereza Spáčilová podívala na možnosti americké internetové videopůjčovny Netflix, která přijde se svoji nabídkou do Česka a Kateřina Kadlecová rozebírá zajímavý dokumentární film o nebezpečí něčeho tak obyčejného, jako je cukr.

V rubrice Causa popsal Zdeněk Vacek výbuch indonéské sopky Tambora, která byla jednou z největších globálních katastrof historie.

Obrazovou lahůdkou nového čísla Reflexu je pak materiál Dana Hrubého „Mucha Girls“. Představuje v něm erotické fotografie Antonína Nového a extravagantní večírky v dobách normalizace.