Apple

Apple Zdroj: John Mitchell, CC licence, flickr.com/photos/johnny_d_mitchell/

Přichází automobilová revoluce? Apple tajně vyvíjí auto na elektrický pohon

Jedna z nejprogresivnějších a nejdynamičtějších firem světa, Apple, vyvíjí podle některých médií technologicky mimořádně vyspělý automobil na elektrický pohon. Mohlo by to v blízké budoucnosti změnit celý trh. Informovaly o tom listy Financial Times či Wall Street Journal.

Podle těchto zpráv Apple zaměstnal odborníky v oblasti designu vozidel a automobilových technologií a pracuje na projektu v přísně tajné výzkumné laboratoři. Steve Zadesky, který vedl týmy, které vyvinuly iPod a iPhone, se údajně také koncem minulého roku zapojil do tohoto programu. Spolupráce měla být zahájena i s firmou Mercedes.

Minulý pátek deník Wall Street oznámil, že už vznikl design pro auto s kódovým označením Project Titan.

Applu ale chybí výrobní kapacity, což naznačuje, že se bude muset spojit s renomovanými společnostmi z automobilového průmyslu. Jak uvedl v neděli web thelocal.at, jedním z těchto partnerů je i Magna Steyr v Rakousku. Apple vyvinul také software známý jako CarPlay, který integruje zábavu ve vozech Ferrari či Volvo.

Apple odmítl zprávy komentovat. Ale jeden ze šéfu společnosti, Tim Cook, řekl, že automobilový průmysl je oblast, ve které by se mohla firma angažovat.