Francie teror

Francie teror Zdroj: ČTK

Prchající utočníci ukradli další auto a prý drží rukojmí. Na místě je slyšet střelba

Francouzská policie zahájila rozsáhlou operaci, při které pronásleduje dva muže podezřelé ze středečního útoku na redakci časopisu Charlie Hebdo. Média původně hovořila o jednom až dvou mrtvých, což ale policie vzápětí popřela. Muži údajně vzali rukojmí a ukradli auto. Operace, které se účastní také armádní vrtulníky, se odehrává v Dammartin-en-Goële severně od Paříže.

Podle francouzských sdělovacích prostředků jsou bratři Chérif a Said Kouachiovi v Dammartin-en-Goële. Ministr vnitra Bernard Cazeneuve řekl, že jim policie odřízla únikové cesty, na místě je speciální jednotka.

Policisté vyzvali místní občany, aby nevycházeli. Bratři vzali rukojmí v tiskárně Création Tendance Découverte, která má pouze pět zaměstnanců.

Policie po bratrech pátrá severně od Paříže od čtvrtka. Jsou silně ozbrojeni. Hledáni jsou kvůli atentátu, při němž v redakci Charlie Hebdo zahynulo 12 lidí. Bratry se podařilo rychle identifikovat jako pravděpodobné atentátníky. Jeden z nich prošel výcvikem Al-Káidy v Jemenu.