Střelba na jihu Paříže

Střelba na jihu Paříže Zdroj: EPA

Strach ve Francii pokračuje: Zastřelená policistka na jihu Paříže a exploze u stánku nedaleko Lyonu

Útočník dnes ráno na jižním předměstí Montrouge zranil dvě osoby. Oba byli ve vážném stavu, jednou z nich byla pětatřicetiletá členka městské policie. Podle posledních zpráv svým zraněním později podlehla. Pár hodin před tím byla u francouzského Lyonu hlášena exploze před stánkem s kebabem, který se nachází poblíž mešity. Podle prvních informací ani jeden z incidentů nesouvisí se středečním útokem na redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo, při němž zahynulo 12 lidí.

Druhým zasaženým při čtvrtečním útoku na jihu Paříže byl podle upřesněných informací pracovník správy komunikací.

Na místo okamžitě přijel ministr vnitra Bernard Cazeneuve, který řekl, že je útočník stále na útěku. Cazeneuve ráno narychlo odjel z krizové schůzky svolané kvůli středečním událostem do Elysejského paláce.

Francouzské servery uvádějí, že do Montrouge vyrazila jednotka rychlého nasazení. Její maskovaní členové prý dorazili k domu, v němž střelec bydlí, a snaží se dostat dovnitř.

Podle původních zpráv byla jedna osoba zadržena, avšak podle serveru franceinfo šlo o člověka, který ukradl automobil a ohrožoval přitom jeho řidičku. 

Exploze nedaleko mešity

Exploze ve Villefranche nedaleko Lyonu, která se odehrála před u stánku s kebabem poblíž mešity, byla nahlášena dnes brzy ráno. Zatím je známo pouze to, že nikdo nebyl zraněn. Místní úřad incident považují za trestný čin.

Už ve středu večer v Port-la-Nouvelle na jihu Francie někdo střílel v tamní modlitebně asi hodinu po ukončení modliteb. Ani tam nebyl nikdo zraněn. Na modlitby tam pravidelně chodí asi 50 lidí.