Udajní útočníci na redakci Charlie Hebdo

Udajní útočníci na redakci Charlie Hebdo Zdroj: Archív

Francouzi pořádají hon na atentátníky. Údajně byli spatřeni na severu země

Oba muži hledaní v souvislosti se středečním atentátem na týdeník Charlie Hebdo byli spatřeni na severu Francie. Tvrdí to server Le Parisien. Svědci uvádějí, že je na místě mnoho policistů, kteří uzavřeli silnici v blízkosti města Vauciennes.

Muži mají údajně na tvářích kukly a jeli v bílém renaultu Clio. Vzadu v autě bylo vidět jejich zbraně.

Ve Francii zatkli v souvislosti s atentátem několik lidí. Po hlavních dvou podezřelých police stále pátrá - jsou to bratři Chérif a Said Kouachiové, jimž je 32 a 34 let. Identifikovat se je podařilo s pomocí osobních dokladů, které Said Kouachi nechal v autě, jímž útočníci prchali z místa činu.

Ve středu teroristé zabili 12 lidí při útoku na redakci Charlie Hebdo. Nejmladší z podezřelých, osmnáctiletý Hamyd Mourad, se sám přihlásil policii v Charleville-Mézières na severu Francie. Podle některých francouzských serverů je ale jeho zapojení do útoku nejasné a není vyloučeno, že jde pouze o shodu jmen. Televize France24 uváděla, že by mohl být švagrem jednoho z atentátníků.

Mezi sedmi zadrženými jsou muži a ženy a jde většinou o lidi z okolí bratří Kouachiových. Dvě z těchto osob byly zadrženy v Charleville-Mézière na severu Francie a jedním z nich má být Mourad.

V Remeši bylo podle nových zpráv zadrženo pět lidí, původně se hovořilo o čtyřech. Je mezi nimi setra a švagr hledaných bratrů a také Saidova manželka. Další osoba byla zatčena na pařížském předměstí Gennevilliers.

Francouzský prezident François Hollande vyhlásil kvůli atentátu na dnešek státní smutek.