Český pár byl v Británii obviněn z vraždy miminka

Český pár byl v Británii obviněn z vraždy miminka Zdroj: Facebook

Český pár byl v Británii obviněn z vraždy miminka

Z vraždy čtrnáctiměsíčního chlapečka obvinila v pondělí večer britská policie český pár. Informují o tom britská média, podle nichž jde o devatenáctiletou sestru mrtvého a jejího sedmadvacetiletého přítele, kteří žijí v Birminghamu. Matku dítěte, jež se zřejmě už v září vrátila do Česka, dnes na žádost britských kolegů našli čeští policisté z Ústeckého kraje.

Podle listu Birmingham Mail dítě zemřelo na Nový rok. Britská policie sdělila, že do nemocnice bylo převezeno s četnými poraněními, včetně několika zlomenin. Oba podezřelí jsou nyní ve vazbě a před soud by měli být poprvé předvedeni ve čtvrtek, napsal deník.

Mluvčí českého policejního prezidia Jozef Bocán ČTK sdělil, že Britové oslovili odbor mezinárodní spolupráce den po odhalení případu. "Vyšetřování vede britská policie a česká policie pouze poskytuje součinnost dle britských požadavků," dodal Bocán.

Samotné pátrání po matce dítěte vedli policisté z Ústeckého kraje, kteří už dříve pátrali i po devatenáctileté ženě, která je nyní podezřelá z vraždy v Birminghamu a která byla rovněž v databázi hledaných osob. "Pátrali jsme po ní v souvislosti s podezřením z křivé výpovědi," uvedla Hyšplerová.