Demonstrace proti Putinovi

Demonstrace proti Putinovi Zdroj: Facebook.com

V Praze bude 24. ledna demonstrace proti Vladimiru Putinovi

Zda Vladimir Putin přijede koncem ledna do Prahy nevíme, ale lidé organizují na Facebooku protest proti jeho pozvání. Akce se má uskutečnit 24. ledna mezi 13 a 14 hodinou na pražském Staroměstském náměstí. Organizátoři s demonstrací počítají i v tom případě, když Putin nepřijede.

Proklamace akce je jasná, na svém profilu na Facebooku píší: „Považujeme za krajně nevhodné, aby za současné zahraničně - politické situace byl do ČR zván Vladimir Putin. Režim, který současný ruský prezident ztělesňuje, nedodržuje mezinárodní dohody a silou okupuje území sousedního státu. Počet obětí Kremlem podněcovaného konfliktu na východní Ukrajině (včetně pasažérů sestřeleného letadla NH17) dosáhl 5000. Přijměte pozvání na tuto improvizovanou flash mob akci. Pomůžete tím vyslat do světa (a zejména našim partnerům v EU a NATO), že ne všichni obyvatelé ČR sdílejí prokremelské názory a postoje současného českého prezidenta. Nezapomínáme na roky 1938 a 1968“.

Cíl pořadatelů je jednoduchý: Vytvořit na Staroměstském náměstí z lidí nápis KILLER. Drobný náznak takového flash mob je vidět na fotografii na FB události. Alespoň za sebe slibuju, že toho 24. ledna - byť na demonstrace chodím jen výjimečně - tam bude alespoň o jednoho Doležala víc.