Silvestrovská Všechnopárty

Silvestrovská Všechnopárty Zdroj: reprofoto ČT 1

Česká televize na Silvestra pokořila všechny ostatní stanice, Nova i Prima propadly

Poslední den roku se televize snažily upoutat diváky většinou nejrůznějšími taškařicemi, ale moc se to nepovedlo – sledovanost byla poměrně slabá. Nakonec v pomyslné soutěži zvítězila v počtu diváků Česká televize, uspěl i TV Barrandov, naopak Nova a Prima ostrouhaly. Zajímavostí bylo, že až čtvrtinu podílu na trhu na Silvestra získaly menší kabelové stanice.

Česká televize zabodovala, jako tradičně, se show Všechnopárty Karla Šípa. Ta měla téměř 1,4 milionu diváků. Skoro milion zaznamenaly Zázraky přírody.

Naopak Nova zaujala pouze Silvestrovskými Televizními zprávami, pak už to byl spíše propadák. Velkou část večera byla na této stanici vysílána Chart Show, ale 468 tisíc diváků je na Novu, největší stanici v zemi, zoufale málo. Jen pětiminutové Rychlovky Ládi Hrušky uspěly, když se na amatérského kuchtíka dívalo 915 tisíc lidí.

Velmi malý zájem diváků provázel Primu, kde na Silvestra v čase od 18 hodin do půlnoci měl největší sledovanost pořad Překvápko!, ale bylo to pouze 349 tisíc diváků.

Slušný zájem diváků vzbudil Barrandovský silvestr na TV Barrandov, který měl v průběhu silvestrovského večera sledovanost i přes půl milionu lidí.