Z filmu Interview

Z filmu Interview Zdroj: Youtube.com

Po skandálu se zakázaným filmem o KLDR přichází počítačová hra o diktátorovi Kim Čong-unovi

Společnost Sony Pictures zrušila premiéru komedie “The Interview”, která parodovala diktátorský režim v Severní Koreji, protože se obávala útoků, kterými údajně vyhrožovali hackeři. Je z toho poprask po celém světě. Jenže to nezastavilo tvůrce počítačové hry “Slavný vůdce” (Glorious Leader), ve které “hraje” vůdce KLDR Kim Čong-un. Informoval o tom web ww.japantimes.co.jp.

Jeff Miller, hlavní vývojář satirické hry, říká, že se útoků severokorejských hackerů nebojí. Naopak ho tyto útoky motivují k rychlejšímu dokončení hry, ve které Kim Čong-un střílí z mnoho druhů zbraní a jezdí na jednorožci.

Hra je designována ve stylu 90. let. Hlavní postava v podobě Kim Čong-una oplývá superschopnostmi. Hráč se musí vypořádat s americkými drony a vojáky k čemuž mu pomáhají různé zbraně, například kulomet a bazuka.

Prostředí, ve kterém se hra odehrává, jsou ulice severokorejského hlavního města Pchjongjangu. Jeden level se také odehrává na vyhaslé sopce Pektusan, kde se podle tvrzení severokorejského režimu narodil bývalý vůdce Kim Čong-il, otec současného diktátora. Má tak obrovský význam v komunistické mytologii země.


“Hru vyvíjíme již přes rok a zatím sme nenarazili na žádné problémy, kromě nedostatku peněz,” říká Miller. Ten proto založil crowdfundingovou stránku pro hru a snaží se využít skandálu kolem filmu The Interview. Žádá o dalších 55 000 dolarů. Miller chce vývoj hry rychle dotáhnout do konce.